شلاق یکی از انواع مجازات هاییست که قانون برای پاره ای جرایم در نظر گرفته. مجازات شلاق به دو نوع شلاق حدی و شلاق تعزیری تقسیم می شود. شلاق حدی مجازاتیست که شرع برای جرایم مستوجب حد در نظر گرفته و میزان و تعداد آن مشخص است. بنابراین هیچ جای تخفیفی برای آنها وجود ندارد.
در باب شلاق تعزیری
بر اساس ماده ی 19 قانون مجازات اسلامی شلاق تعزیری به سه درجه ی زیر تقسیم بندی می شود.
1. درجه 6. از 31 تا 74 ضربه و حداکثر تا 99 ضربه شلاق که مختص جرایم منافی عفت مانند رابطه ی نامشروع است.
2. درجه 7. از 11 تا 30 ضربه شلاق.
3. درجه 8. از 1 تا 10 ضربه شلاق.
نحوه ی اجرای شلاق تعزیری
قانون پاره ای ضوابط و شرایط خاص را برای شلاق تعزیری در نظر گرفته. بر این اساس طول نوار چرمی شلاق تعزیری 100 الی 120 سانتی متر و قطر آن 1/5 سانتی متر است.محکوم نباید پیش از جاری شدن شلاق تعزیری از داروی بی حسی و یا ضد درد استفاده کند. شلاق تعزیری هرگز نباید به قسمت جلوی بدن و صورت، سر، عورت و گردن برخورد کند. بنابراین اینها نقاط ممنوعه به حساب می آیند. محکوم بایستی بر روی شکم خود بخوابد و ضربات شلاق بر پشت او جاری گردد.
اصولا با اثبات و احراز جهات مخففه جرم احتمال تخفیف مجازات افزایش می یابد. بنابراین اگر شخصی سابقه ی کیفری نداشته باشد و یا نهایت همکاری های لازم را با پلیس و دستگاه قضایی انجام دهد در صورت صدور رأی دادگاه مبنی بر جاری شدن شلاق تعزیری می تواند از جهات تخفیف مجازات برخوردار گردد. جهات مخففه جرم موارد متعددی را در بر می گیرد و تبحر و شما در این زمینه بسیار حائز اهمیت است. تعیین مبلغ میزان جزای نقدی با دادگاه می باشد.
برات وسیله پرداخت در آینده است. یعنی بدهکار در مقابل طلبکار با صدور برات، تعهد می کند که در زمان معینی، مبلغ مندرج در آن را شخص ثالث به دارنده براتی بپردازد. در حالی که چک وسیله پرداخت حال می باشد.
در چک می توان شکایت کیفری مطرح نمود ولی در سفته وبرات که خصیصه مدنی – تجاری دارند نمی توان شکایت کیفری مطرح کرد.
تفاوت دیگر چک با برات در این است که صادر کنندۀ چک باید وجه مورد نظر را نزد بانک سپرده باشد تا بتواند نسبت به صدور چک اقدام نماید.
در حالی که این موضوع برای صدور سفته و برات مصداق ندارد و بدون این که وجهی موجود باشد می توان اقدام به صدور سفته یا برات نمود و وجه آن را بعداً تأمین کرد.
همچنین چک مطابق قانون نباید مدت دار باشد، ولی سفته و برات می تواند به صورت مدت دار صادر شود.
فراخوان ها را به تفکیک هرمرحله در ذیل بیان میکنیم:
فراخوان اول ثبت نام در نظام مالیات بر ارزش افزوده
کلیه اشخاص حقیقی و حقوقی واجد حداقل یکی از شرایط زیر اعلام میگردند:
۱- کلیه وارد کنندگان؛
۲- کلیه صادر کنندگان؛
۳- کلیه فعالان اقتصادی که مجموع فروش کالاها و ارائه خدمات آنها در سال ۱۳۸۶ سه میلیارد ریال یا بیشتر بوده است؛
۴- کلیه فعالان اقتصادی که مجموع فروش کالاها و ارائه خدمات آنها در پنج ماهه آغازین سال ۱۳۸۷، یک میلیارد و دویست پنجاه میلیون ریال یا بیشتر بوده است.
دومین روش وصول چک برگشتی استفاده از روش کیفری است. در این روش شما باید به دادگاه مراجعه کرده و لازم است تا ظرف شش ماه پس از تاریخ وصول چک آن را برگشت بزنید تا بتوانید اقدامات بعدی را انجام دهید.
اگر فرد بدهکار ظرف مدت شش ماه گواهی عدم پرداخت وجه چک را دریافت نکند دیگر نمیتوانید چک را با استفاده از روش کیفری وصول کنیید. باید بدانید که در روش کیفری، شما فقط میتوانید از صادر کننده چک شکایت کرده و نمیتوانید از ضامن و ظهرنویس چک شکایت کنید. علاوه بر این باید توجه داشته باشید که در برخی موارد چکهایی با شرایط چکهای سفید امضا، مشروط، بدون تاریخ، موعددار و چک تضمین را نمیتوانید با استفاده از روش کیفری وصول کنید.
در جواب به این سوال که بهترین روش مطالبه وجه چک کدام است، بستگی به نکات زیادی دارد.از این جهت توصیه میشود قبل از هر اقدامی برای انتخاب کوتاه ترین روش و بهترین راه وصول چک با یک وکیل متخصص در امور چک و اسناد تجاری مشورت نمائید. نتایج مختلفی که از این سه راه حاصل می شود عبارت است از :
اقدام حقوقی برای وصول چک : مراحل مسیر اقدام حقوقی برای وصول مبالغ مرتبط با چک، همانند سایر دعاوی حقوقی است. ابتدا، شما باید با پر کردن فرم دادخواست، که شامل اطلاعات شما به عنوان خواهان دعوی، اطلاعات خوانده دعوی، موضوع دعوی و دلایل خود است، به دفتر دادگاه مراجعه کنید. دفتر دادگاه سپس برای شما یک نوبت تعیین میکند. پس از بررسی دادگاه اگر رای به نفع شما صادر شود، احتمالاً خوانده دعوی به تجدیدنظر خواهد پرداخت. در صورتی که دلایل کافی نباشد، رای اولیه دادگاه تایید میشود. تمام این مراحل از طریق ابلاغیه به طرفین ارسال میشود.
اگر تاریخ صدور چک مشخص نباشد یا اثبات شود که تاریخ درجشده صحیح نیست، چک همچنان معتبر باقی میماند و هیچ مشکلی ایجاد نمیشود. اما مشخص نبودن تاریخ صدور سفته، باعث از دست رفتن ارزش قانونی آن میشود؛ بهبیاندیگر، در این حالت سفته فرقی با یک رسید عادی ندارد! این موضوع اهمیت فراوانی دارد، تاریخ صدور در سفته نقشی تعیینکننده در اعتبار آن دارد و برای جلوگیری از مشکلات احتمالی، باید با دقت کامل نوشته شود.
مالیات واردات و صادرات که به نام مالیات گمرکی نیز شناخته میشود، مالیات هر کشور بر صادرات و واردات انواع کالاهای متفاوت است. این مالیات بر اساس سیاستهای کلان بازرگانی هر کشور و شرایط اقتصادی آن تعیین میشود و فارغ از این که یکی از روشهای درآمدزایی برای کشور هستند، به جهت حمایت از تولید و صنایع داخلی نیز به کار گرفته میشوند. این مالیات به طور معمول با توجه به قیمت و ویژگیهای کالا تعیین و دریافت میشود.